Prijsuitreiking 2011

Prijswinnaars Beeldend Veenendaal 2011

Winnaars Vakjury;

In de categorie Fotografie ging de 1e prijs naar de heer S. van Laar met ‘Lost in the forest’, (zie foto 87). Een donkere prachtige achtergrond met daarin een lichtend kind. Een verhalende foto die allerlei associaties oproept. In zijn geheel een prachtige momentopname. De 2e prijs, Watertoren van de heer H. Timmer, (zie foto 81).

In de categorie 2-dimensionaal koos de vakjury, onder leiding van Dan Reijnen, unaniem voor het schilderij van mevrouw A. Reijbroek getiteld ‘Typisch Veenendaal’, (zie foto 98). Een spetterend zwemgroepje treffend neergezet, elk persoon met een eigen karakter. Vakkundig geschilderd met prachtig kleurgebruik, een 1e prijs meer dan waard, zo oordeelde de vakjury. De 2e prijs, Veens rokend schaap van mevrouw van Manen, (zie foto 94, haar man nam de prijs in ontvangst).

In de categorie 3-dimensionaal ging de 1e prijs naar mevrouw B. Jansma met ‘Bloemlezing’, (zie foto 110). Bloemen als grote kleurrijke lolly’s gestoken in turf oftewel ‘veen’ met daaraan kaartjes met typisch Veense namen. Vakmanschap gekoppeld aan creativiteit. De 2e prijs, Harmonie van de heer G. van den Bosch, (zie foto 104)

Winnaars publieksprijs;

In de categorie Fotografie ging de 1e prijs naar de heer Hijink, met ‘Zwanenlading’,(zie foto 56), met 137 stemmen. De 2e prijs was voor de heer T. Hendriks, met ‘Op het bankje’, met 86 stemmen.

In de catergorie 2-dimensionaal ging de 1e prijs naar mevrouw van Manen met ‘Veens Rokend schaap’ (zie foto 63, haar man nam de prijs in ontvangst), met 59 stemmen. De 2e prijs was voor mevrouw W. Ficker, met ‘Allah, Jezus of Maria’, (zie foto 60), met 58 stemmen.

In de catergorie 3-dimensionaal ging de 1e prijs naar de heer G. van den Bosch, met ‘Harmonie’, (zie foto 104), met 229 stemmen. De 2e prijs was voor de heer B. van Galen, met ‘Getroffen’, (zie foto 67). met 102 stemmen.